Derome är ny partner till Skogforsk

2021-08-23 

Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut och de arbetar för att tillföra kunskaper som är till nytta för skogsbruket och samhället.

Forskningen spänner över allt som har med skogsbruket att göra, från pollen till industrin. Skogforsk har 135 an­ställda, varav 80 är forskare. De är experter på bland annat förädling av träd som växer bättre och som kan möta framtidens klimatförändringar, bättre miljövård, högre skogsproduktion, effektivare skogsmaskiner som är skon­samma både mot föraren och miljön, effektivare logistik och värdeskapande virkesutnyttjande. Verksamheten finansieras både av skogsnäringen och staten. Sedan den  1 juli är Derome en partner till Skogforsk.


"Samhällets utmaning med att minska klimatpåverkan med förnybar skogsråvara ligger som grund för vårt beslut att bli partner till Skogforsk. Konkret handlar det om att fort­sätta att utveckla skogs­skötseln för att möta en ökad  efterfrågan på trähusbyggande och fler skogsbaserade produkter. Anpassningar till ett förändrat klimat, biologisk mång­fald och fler ekosystemtjänster är exem­pel på viktiga frågor. En grund för allt detta är att öka kunskapen och utveckla nya metoder i skogsbruket. Där ser vi att Skogforsk är en central aktör som tar ett helhetsgrepp på flödet från skogen till industrin", säger Gunnar Jakobsson, vd på Derome Timber. 

 

Ständig utveckling

Gunnar Jakobsson beskriver Derome som en koncern i ständig utveckling, vilket ligger väl i linje med Skogforsks tillämpade forskning.

”Vi ser fram emot en innovativ och lärorik samverkan med såväl Skogforsks kompetenta medarbetare som med branschkollegor i gemensamma projekt”, säger Gunnar Jakobsson.

Skogforsks VD, Charlotte Bengtsson, gläds åt att Derome ansluter sig till den skara på drygt 100 partnerföretag, som i dag bidrar till Skogforsks verksamhet. 

”Derome är en framsynt koncern som är drivande i utvecklingen av den trämekaniska industrin, bland annat genom att engagera sig i olika forskningsprojekt. Det är glädjande att Derome nu även blir en del av den forskning och innovation som bedrivs i skogsbruket och råvaruförsörjningen. Det blir ett spännande samarbete", säger Charlotte Bengtsson. 

Läs mer om Skogforsk

”Vi ser fram emot en innovativ och lärorik samverkan med såväl Skogforsks kompetenta medarbetare som med branschkollegor i gemensamma projekt”, säger Gunnar Jakobsson, vd Derome Timber. 

Gunnar_Jakobsson.png