Populär Hållbarhetsdag blickar framåt

2022-11-16 

För fjärde året i rad arrangeras Hållbarhetsdagen Halland, torsdag 17 november på Arena Varberg.

Årets tema är ”Framtidens hållbara lösningar” där kända namn inom nationell expertis delar med sig av forskning och insikter om möjligheterna inom klimat, miljö och hälsa.

– Ett event som det här är viktigt och ger oss en möjlighet att synas och delta i den lokala debatten. Förra året stod Derome som medarrangör till Hållbarhetsdagen Halland och i år deltar vi som utställare med monter på plats. Vi ser fram emot att ta del av intressanta uppslag och nätverkande med både nya och gamla aktörer, säger Weronica Lundgren koncernmarknadschef inom Derome.

Dialog och delaktighet
Temat för året är ”Framtidens hållbara lösningar”. Vår övertygelse är att innovation kräver samarbete. Därför arbetar vi gärna tillsammans med andra aktörer för att hitta nya lösningar på kända problem.
- Årets tema bjuder in till diskussion om hur vi balanserar miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet på bästa sätt. Derome har som mål att bygga Sveriges största klimatneutrala bostadsområde och det innebär att vi måste minska vår klimatpåverkan. För att lyckas krävs samverkan inom alla områden. Från hur vi bygger och värmer våra bostäder till hur vi transporterar oss och lever våra vardagsliv, säger Anders Carlsson hållbarhetschef inom Derome.

Läs mer på göingeby.se

Göinge by – en klimatneutral stadsdel

Göinge by, strax utanför Varberg, är den stadsdel där vi bygger Sveriges största klimatneutrala bostadsområde. För oss är det viktigt att utveckla platsen tillsammans med de som ska bo och röra sig i området. Det gör vi genom att samarbeta och skapa delaktighet med föreningsliv, skolor, kommun, lokala företag, branschkollegor och att lyssna in medborgare i olika frågor.