Välkommen på skogsdag i Ekered, Dalstorp!

2024-07-05 

Torsdagen den 29 augusti anordnar vi en skogsdag i Ekered, Dalstorp. Temat för dagen är "Skogen idag och vägen till imorgon".

Derome Skogs virkesinköpare Mikael Johansson och hans kollegor på Svenljunga-kontoret hälsar alla välkomna till en härlig dag i skogen. 

- Vi kommer att hålla till på min fastighet och jag kommer att dela med mig av mina tankar om hur jag sköter min skog och de åtgärder som jag gjort och tror på, berättar Mikael. Vi har många spännande utställare på plats och jag och mina kollegor hoppas dagen blir en riktigt uppskattad mötesplats med många givande samtal med alla skogsintresserade besökare. 

Stora maskiner och spännande utställare

Utefter slingan kommer flera olika skogsmaskiner vara aktiva under dagen. Ta chansen att se både slutavverkare, gallrare och skotare! Var 15:e minut kommer maskinerna att stå stilla så att du som besökare kan gå fram och titta och prata med de som kör. Du kommer också kunna se grävmaskin för markberedning, röjare/skogsvårdare samt en timmerlastbil och en grotflisningslastbil. 

Svenska Jägareförbundet kommer vara på plats och bedöma troféer, kranium, betar, älghorn och rådjurshorn.

Vi bygger upp ett litet torg/marknadsplats där ni kan köpa olika lokalproducerade saker från utställare. Där kan ni också prata med virkesinköpare samt med representanter från Deromes bygghandel och maskinuthyrning. Vårt systerbolag A-hus kommer också vara på plats och svara på frågor om sina hus och tomter. 

Mat i mästarklass

Emilia Nilsson - känd från Sveriges Mästerkock där hon 2019 kammade hem en bronsmedalj - kommer att gästa oss och servera lokalproducerad Wagyukorv med goda tillbehör, lagat av råvaror i säsong. 

Emilia_Nilsson2.jpg

 

 

Anmäl intresse

PRAKTISK INFORMATION

Var: Ekered 3A, 514 61 Dalstorp.
Koordinater X6389357, Y413150

Eventområdet är uppbyggt som en slinga på ca 2 km. Slingan är lätt att gå runt och barnvagnsvänlig.

Utefter vägen står många intressanta utställare och både vuxna och barn har möjlighet att gå tipspromenad. 

Välkommen att börja gå slingan mellan kl 11:30 - 14.00. Utställarna står kvar till ca 16.00 så att de som startar vid 14 ska hinna ta sig runt och besöka alla på vägen. 

Om du tänkt komma...

... anmäl gärna ditt intresse via vårt facebook-event (orange knapp ovan) så att vi vet på ett ungefär hur många som kommer. 
OBS! Anmälan är inte bindande, och det är inget måste att anmäla intresse innan. 

VARMT VÄLKOMMEN!