Så här ska det nya bostadsområdet på Södra Näs se ut

2024-10-14 

Intresset för de 16 tomterna som utgör det nya området Nygårds äng på Södra Näs har varit stort redan från start. Nu har över 1200 personer anmält intresse.

- Det stora intresset sticker såklart ut, speciellt i rådande marknadsläge. Samtidigt speglar antalet intressenter den starka efterfrågan som finns på bostäder i området. Projektet är unik på så sätt, det är inte ofta vi har så här många tomter i ett så här bra läge i Varberg, säger Örjan Jonsson, affärschef på Derome.

Trähus som kompletterar befintlig bebyggelse
I Nygårds äng kommer sju lösvirkesvillor från Varbergshus att uppföras. Här väljer köparna själva husmodell, och för området är det hus i ett plan eller i 1,5-plan som är aktuella. Derome Bostad kommer att bygga nio bostäder, varav tre kedjehus i ett plan och sex friliggande hus i två plan. Samtliga bostäder kommer att byggas i trä och hela området är utformat för att harmoniera med omgivningarna.

- Fredblad Arkitekter har ritat Derome Bostads hus. De har gjort naturliga färgval som matchar intilliggande gröna ängar och vi kommer att bevara befintliga stenmurar som ramar in området. En gemensam grönyta med en mindre lekplats blir samlingspunkten mellan husen, beskriver Örjan Jonsson.

Inflytt om drygt ett år
Derome och Varbergshus räknar med att köparna kommer att flytta in någon gång mellan vintern 2025 och våren 2026. Inför säljstarten är ett informationsmöte planerat till den 16 oktober. Därefter kommer ”först-till-kvarn”-principen att tillämpas för Derome Bostads hus och en budgivning kommer att dra igång för respektive tomt hos Varbergshus. 

- Det känns kul att Varbergshus och Derome tillsammans kan erbjuda en bredd av bostäder i ett unikt och attraktivt område i Varberg, säger Annica Svahn, säljare på Varbergshus.

Kolla in Nygårds äng!

Nära till havet på Södra Näs

Hitta ditt drömboende ett stenkast från havet och på tjugo minuters cykelväg från torget i Varberg. Längs med Södra Näsvägen ligger kvarteret Nygårds äng i Södra Näs, här planerar vi för nio nyckelfärdiga hus från Derome Bostad och sju villatomter från Varbergshus.