Derome utvecklar 227 hyreslägenheter i nytt samarbete med Niam och Storsala

2024-09-10 

Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, inleder ett nytt samarbete med Niam och Storsala för att utveckla ett större bostadsprojekt i stadsdelen Ursvik i Sundbybergs kommun. Projektet omfattar uppförandet av 227 hyreslägenheter i trä och har ett mycket attraktivt läge, endast 200 meter från den kommande tvärbanestationen. Projektet satsar för att vara en del av Sveriges omställning för ett mer hållbart byggande genom att arbeta för en miljöcertifiering enligt minst Miljöbyggnad Silver.

Derome kommer att producera bostäderna, i den egna fabriken i Värö, strax utanför Varberg. Genom industriell trähusproduktion kan klimatavtrycket reduceras med cirka 50 procent jämfört med byggnation med traditionella metoder och material.

- Som ett familjeföretag med starka rötter och långsiktigt fokus har vi kunnat investera på en marknad där många andra avvaktar. Projektet bekräftar att vårt erbjudande, med industriell trähusproduktion som både minskar klimatpåverkan och förkortar byggtider, ligger helt rätt i tiden. Vi är nu glada att genomföra det här stora och komplexa projektet tillsammans med våra två nya samarbetspartners, och ser fram emot att få bygga en långsiktig och framgångsrik relation till varandra, säger Otto Martler, vd på Derome Bostad.

Nya starka samarbetspartners

Niam, en av norra Europas ledande fondförvaltare inom reella tillgångar med fokus på fastigheter, infrastruktur och kreditstrategier, har en flexibel investeringsstrategi och ser fram emot att, genom partnerskap, bidra till en expansiv utveckling av Stockholm.

- Det här är vår andra bostadstransaktion i Stockholm på kort tid och vi har en stark pipeline med goda tillväxtutsikter i segmentet framöver. Nu ser vi fram emot att driva det här projektet tillsammans med Derome och Storsala, som kommer att bli ett viktigt tillskott till den expansiva utvecklingen i Stockholm, säger Henrik Gerdin, fondchef på Niam.  

Framåtblickande Storsala har under de senaste åren genomgått en betydande expansion inom bostadsutveckling, med projekt i olika utvecklingsfaser runt om i Sverige, och är också en viktig partner i projektet. Orlando Villacrez, grundare och vd för Storsala kommenterar projektet.

– Det här är helt i linje med Storsalas strategi att växa i attraktiva områden genom både förvärv och nyproduktion. Genom att kombinera vår gedigna erfarenhet med hållbara investeringar kan vi inte bara expandera vår portfölj, utan också skapa långsiktiga värden för våra intressenter. Det här projektet kommer inte bara att stärka bostadserbjudandet i området, utan även bidra till regionens övergripande stadsutveckling.

Ursvik står klart 2027

Tillträde för fastigheten sker i december 2024, och byggstart planeras strax efter årsskiftet. Byggnationen förväntas vara färdigställd våren 2027. Derome kommer att ansvara för totalentreprenaden, och ser fram emot att bidra till en hållbar och expansiv framtid för Sundbybergs kommun.

Läs mer här!

Intresserad av bostadsutveckling och flerbostadshus?

Vi erbjuder många möjligheter när du vill exploatera mark och bygga bostäder. Alltid i förnybart trä som tar hänsyn till vår gemensamma framtid.

Vår ambition är att du ska uppleva processen med oss som tydlig och att vår erfarenhet sparar både värdefull tid och totalekonomin under resan.

Tillsammans hittar vi de bästa lösningarna när du ger människor en plats att kalla hemma.